divendres, 11 d’agost del 2017

ERC entra al Govern Municipal de l'Ajuntament de Tortosa



Els republicans passen a formar part del govern municipal i tindran tres tinences d’alcaldia

Després d’anunciar-se fa unes setmanes l’inici de converses entre els grups municipals de CiU i ERC per valorar l’Acord de Governança Estable signat a l’inici del mandat, aquest matí, els portaveus dels grups municipals han presentat els detalls del nou acord de govern, en el qual els republicans entren a formar part del govern municipal.
El conegut Acord de Governança Estable ha estat valorat molt positivament però ja fa setmanes es va acordar eixamplar-lo per tal d’incorporar els republicans al govern.
Aquesta nova modificació municipal comporta diversos canvis en tres àmbits diferents: la Junta de govern i les tinences d’alcaldia, les coordinacions d’àrea i presidències de comissió i les regidories i regidories de barri.
Així doncs, la nova Junta de Govern estarà formada per cinc membres de CiU i tres d’ERC. L’alcalde segueix sent Ferran Bel, però el primer tinent d’alcalde serà Josep Felip Monclús. La segona tinença d’alcaldia serà per a Meritxell Roigé, mentre que la tercera serà per Mª Jesús Viña. La quarta l’ocuparà Anna Algueró, la cinquena Emili Lehemann, la sisena Marià Martínez i la darrera, Dolors Queralt. Els regidors Domingo Tomàs, Alfredo Ferré, Joaquim del Pino i la nova regidora, Cristina Girón, que s’incorporarà en el lloc de Marc Puigdomènech, no tindran tinences d’alcaldia perquè un dels regidors ho és a dedicació completa i els altres també tenen càrrecs, com és el cas del Consell Comarcal.
Pel que fa a les àrees de coordinació i les presidències de comissió, s’ha informat que la de Serveis del Territori segueix en mans de la regidora Meritxell Roigé, la d’Espai Públic, a càrrec del regidor Domingo Tomàs, la de Serveis Centrals, la dirigirà Emili Lehemann, la de Serveis a es Persones passarà a ser dirigida per Mª Jesús Viña i la de Promoció de la ciutat, serà dirigida per Josep Felip Monclús.
D’altra banda, cal fer especial menció al canvi de regidories que s’ha produït, tot i que, algunes d’elles segueixen mantenint-se i se n’han creat d’altres:
-       Regidoria d’Obres Públiques i Mobilitat: Meritxell Roigé.
-       Regidoria de Drets Civils i Serveis Socials: Mª Jesús Viña.
-       Regidoria d’Ensenyament i diversitat cultural: Anna Algueró.
-       Regidoria de Cultura i Universitats: Dolors Queralt.
-       Regidoria d’Esports, Governació i SAC: Joaquim del Pino.
-       Regidoria de Joventut i d’Agermanaments: Cristina Girón.
-       Regidoria de Turisme i promoció de la ciutat: Josep Felip Monclús.
-      Regidoria de Promoció econòmica, Fires, Noves tecnologies i Comerç: Emili Lehemann.
-       Regidoria de Serveis i Logística i Festes: Domingo Tomàs.
-       Regidoria de Seguretat, personal i Medi Ambient: Alfredo Ferré.
-       Regidoria d’Hisenda: Marià Martínez.
Així doncs a partir d’ara el grup d’ERC comptarà amb un total de quatre regidories i els seus regidors també passaran a ser els responsables de dos barris de la ciutat, el de Ferreries que serà responsabilitat de Josep Felip Monclús i el de Remolins, que se n’encarregarà Marià Martínez. Al mateix temps, Emili Lehemann, que fins ara era el responsable de Ferreries, serà ara el del barri del Temple i la regidora Mª Jesús Viña serà la vicepresidenta segona de la comissió de pobles.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha informat que la situació de les EMD’s no canviarà i que els càrrecs de confiança i dedicacions exclusives segueixen tal i com fins ara, amb el cas del regidor Domingo Tomàs i els càrrecs del cap de premsa i cap de gabinet d’alcaldia, a través dels quals s’han aconseguit estalviar un total de 900.000€ respecte a l’últim mandat del PSC.
A més, l’alcalde també ha explicat que des que té la condició de diputat a Corts Generals no pot compaginar el càrrec amb les presidències d’empreses municipals i, per aquest motiu, la regidora Meritxell Roigé ha passat a ser la presidenta de l’empresa d’Aigües Tortosa, de la GESAT i la Clínica Terres de l’Ebre, mentre que Marià Martínez assumirà la vicepresidència d’Aigües Tortosa, que fins ara ocupava Roigé.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 18 de maig del 2016



Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada